Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tosty z figami i serem Camembert to wyjątkowo smaczna i elegancka przekąska, która łączy w sobie słodkie nuty fig z kremowym serem Camembert oraz chrupkością tostów. Połączenie słodyczy fig z kremowym serem i chrupiącym tostem tworzy wyjątkowy smakowy kontrast, który na pewno przypadnie do gustu wielu osobom. Takie tosty to świetna propozycja na śniadanie lub kolację.
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 154
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 77
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 757
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 375
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 154
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 77
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 757
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 375
Składniki
Kromki chleba podgrzać w tosterze, rozgrzać piekarnik z funkcją grilla. Kromki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, skropić oliwą, ułożyć plasterki sera camembert, na to plastry fig i do piekarnika na kilka minut do lekkiego zrumienienia. W tym czasie na suchej patelni uprażyć orzechy włoskie. Gotowe tosty posypać orzechami i polać miodem. SMACZNEGO!!!