Do góry

Śniadania Przepis na:

Wątroba z dzika smażona na maśle i oleju rzepakowym

Wątroba z dzika smażona na maśle i oleju rzepakowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 248 Ocena: 1712

Dodano:

Odsłon: 1510

Aromatyczna wątroba z dzika z cebulą smażona na maśle i oleju rzepakowym.

Składniki

  • 600 g wątroby z dzika
  • mleko do namoczenia
  • 2 cebule
  • 3 łyżki masła
  • 2 łyżki oleju rzepakowego
  • sól morska
  • pieprz świeżo mielony
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Wątroba z dzika smażona na maśle i oleju rzepakowym

Przygotowanie

  1. Wątróbkę moczymy przez noc w mleku.
    Następnego dnia ją osuszamy na papierowym ręczniku. Kroimy w plastry.
    Cebulę kroimy w półplasterki i szklimy ją na maśle z olejem.
    Do podduszonej cebuli dodajemy wątróbkę i obsmażamy ją z obu stron, następnie przykrywamy i dusimy 3-4 minuty.
    Doprawiamy do smaku już na talerzu solą i pieprzem posypujemy ulubioną zieleniną np. pietruszką, szczypiorkiem. Podajemy ze świeżym pieczywem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń