Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna wątroba z dzika z cebulą smażona na maśle i oleju rzepakowym.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3987
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415605
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2631
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3987
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415605
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2631
Składniki
Wątróbkę moczymy przez noc w mleku. Następnego dnia ją osuszamy na papierowym ręczniku. Kroimy w plastry. Cebulę kroimy w półplasterki i szklimy ją na maśle z olejem. Do podduszonej cebuli dodajemy wątróbkę i obsmażamy ją z obu stron, następnie przykrywamy i dusimy 3-4 minuty. Doprawiamy do smaku już na talerzu solą i pieprzem posypujemy ulubioną zieleniną np. pietruszką, szczypiorkiem. Podajemy ze świeżym pieczywem.