Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna wątroba z dzika z cebulą smażona na maśle i oleju rzepakowym.
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 24816
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5966
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 193
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 24816
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5966
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 193
Składniki
Wątróbkę moczymy przez noc w mleku. Następnego dnia ją osuszamy na papierowym ręczniku. Kroimy w plastry. Cebulę kroimy w półplasterki i szklimy ją na maśle z olejem. Do podduszonej cebuli dodajemy wątróbkę i obsmażamy ją z obu stron, następnie przykrywamy i dusimy 3-4 minuty. Doprawiamy do smaku już na talerzu solą i pieprzem posypujemy ulubioną zieleniną np. pietruszką, szczypiorkiem. Podajemy ze świeżym pieczywem.