Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obowiązkowym postnym daniem jest ryba z ziemniakami, smaki są polskie a metoda hiszpańska.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15721
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4746
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 410
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15721
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4746
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 410
Składniki
Miałam mrożone sardynki więc je rozmroziłam. Obrane ziemniaki pokroiłam w plastry i ugotowałam je w osolonej wodzie. Szprotki nacina się na całej długości wzdłuż od strony brzucha, wygarnia się zawartość, nacina jedną stronę od strony głowy otwiera się rybkę i wyjmuje palcami kręgosłup.
Rybki układa się promieniście w wytłuszczonym naczyniu do zapiekania, posypuje bułką tartą, odrobiną startego sera, stratą skórką z cytryny lub lemonki, sola i pieprzem.
Jeszcze plastry ziemniaków, te same przyprawy oprócz soli i skropienie oliwą. Piekłam 25 minut. Z podanych składników wyszły dwie takie porcje.
Smacznego :)