Do góry

Śniadania Przepis na:

Włoski omlet ziemniaczany

Włoski omlet ziemniaczany

Autor:

Przepisów i artykułów: 907 Ocena: 18353

Dodano:

Odsłon: 820

Nie tylko na śniadanie!

Składniki

  • Ziemniaki 8 szt
  • Cebula
  • czosnek 2 ząbki
  • Suszone pomidory 4 szt
  • karczochy 4 serca miałam mrożone mogą być z zalewy
  • ricotta 10 dag lub biały kremowy serek
  • Jajo kurze 3 szt
  • paremzan 5 dag
  • sól i pieprz
  • Tymianek
  • Oliwa z oliwek
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Włoski omlet ziemniaczany

Przygotowanie

  1. Obrane ziemniaki i pokrojone w plastry obgotowałam 7 minut w osolonej wodzie. Połowę wyłożyłam do formy.

  2. Na oliwie lekko podsmażyłam cebulę, dodałam karczochy pokrojone w plastry i czosnek i pokrojone pomidory suszone. Miałam jeszcze dwa plastry szynki sezonowanej i tez dodałam od siebie.
    Wyłożyłam to na ziemniaki, trzeba dodać jeszcze ricottę. Przykryłam resztą ziemniaków i zalałam roztrzepanymi jajami doprawionymi solą, pieprzem i tymiankiem i parmezanem
    Można zapiekać do zrumienienia. W przepisie jest 25 minut ale sprawdziłam i w sumie piekłam 35 minut.

  3. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Docherro 2 dni temu Juz wiem co zrobię dzisiaj na obiad,fantastyczny omlet,pyha:) Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 3 dni temu Em, może nie, o tej porze hehehe. Super żarełko :D

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń