Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 262
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4977
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4846
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44910
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 524
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 262
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4977
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4846
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44910
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 524
Składniki
Obrane ziemniaki i pokrojone w plastry obgotowałam 7 minut w osolonej wodzie. Połowę wyłożyłam do formy.
Na oliwie lekko podsmażyłam cebulę, dodałam karczochy pokrojone w plastry i czosnek i pokrojone pomidory suszone. Miałam jeszcze dwa plastry szynki sezonowanej i tez dodałam od siebie. Wyłożyłam to na ziemniaki, trzeba dodać jeszcze ricottę. Przykryłam resztą ziemniaków i zalałam roztrzepanymi jajami doprawionymi solą, pieprzem i tymiankiem i parmezanem Można zapiekać do zrumienienia. W przepisie jest 25 minut ale sprawdziłam i w sumie piekłam 35 minut.
Smacznego :)