Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1572
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 308
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1572
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 308
Składniki
Obrane ziemniaki i pokrojone w plastry obgotowałam 7 minut w osolonej wodzie. Połowę wyłożyłam do formy.
Na oliwie lekko podsmażyłam cebulę, dodałam karczochy pokrojone w plastry i czosnek i pokrojone pomidory suszone. Miałam jeszcze dwa plastry szynki sezonowanej i tez dodałam od siebie. Wyłożyłam to na ziemniaki, trzeba dodać jeszcze ricottę. Przykryłam resztą ziemniaków i zalałam roztrzepanymi jajami doprawionymi solą, pieprzem i tymiankiem i parmezanem Można zapiekać do zrumienienia. W przepisie jest 25 minut ale sprawdziłam i w sumie piekłam 35 minut.
Smacznego :)