Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 972
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 821
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12566
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 972
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 821
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12566
Składniki
Obrane ziemniaki i pokrojone w plastry obgotowałam 7 minut w osolonej wodzie. Połowę wyłożyłam do formy.
Na oliwie lekko podsmażyłam cebulę, dodałam karczochy pokrojone w plastry i czosnek i pokrojone pomidory suszone. Miałam jeszcze dwa plastry szynki sezonowanej i tez dodałam od siebie. Wyłożyłam to na ziemniaki, trzeba dodać jeszcze ricottę. Przykryłam resztą ziemniaków i zalałam roztrzepanymi jajami doprawionymi solą, pieprzem i tymiankiem i parmezanem Można zapiekać do zrumienienia. W przepisie jest 25 minut ale sprawdziłam i w sumie piekłam 35 minut.
Smacznego :)