Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pizza dwuwarstwowa, dwie pizze w jednej :)
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 12961
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8075
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 325
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 112
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2196
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 749
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 12961
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8075
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 325
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 112
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2196
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 749
Składniki
Przepis na ciasto do pizzy: składniki: 20 g świeżych drożdży lub 8 g suchych 2 szklanki mąki 3 łyżeczki cukru szczypta soli 4 łyżki oleju 0,5 szklanki ciepłego mleka wykonanie: Drożdże zasypujemy cukrem i zalewamy odrobiną ciepłego mleka aby dobrze się rozpuściły. Wsypujemy do miski przesianą mąkę, dodajemy rozczyn drożdżowy, następnie resztę ciepłego mleka, sól i olej. Wyrabiamy ciasto. Wyrobione ciasto smarujemy olejem, przykrywamy czystą ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia na około 1 godz.
Z ciasta rozwałkowujemy okrąg do wymiaru formy do pieczenia. Rozwałkowane ciasto umieszczamy na blasze wysmarowanej olejem. Całą powierzchnię ciasta smarujemy sosem pomidorowym. Nakładamy usmażone pieczarki, cebulę, boczek i paprykę (pod koniec smażenia dodajemy pietruszkę).
Układamy pokrojone w kawałki kulek sera mozzarella i posypujemy oregano.
Nakładamy kolejną warstwę, placek z ciasta, smarujemy sosem.
Układamy kawałki polędwicy i posypujemy serem. Placki pizzy po brzegach delikatnie zlepiamy.
Pieczemy 20 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
Smacznego :)