Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka warzywna, polecam dla osób nie jedzących mięsa. Bardzo smaczna :)
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2983
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 576
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3674
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 244
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 350
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2983
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 576
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3674
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 244
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 350
Składniki
Przepis na ciasto do pizzy: Składniki: 20 g swieżych drożdży lub 8 g suchych 2 szklanki mąki 3 łyżeczki cukru szczypta soli 4 łyżki oleju 0,5 szklanki ciepłego mleka wykonanie: Drożdże zasypujemy cukrem i zalewamy odrobiną ciepłego mleka aby dobrze się rozpuściły. Wsypujemy do miski przesianą mąkę, dodajemy rozczyn drożdżowy, następnie resztę ciepłego mleka, sól i olej. Wyrabiamy ciasto. Wyrobione ciasto smarujemy olejem, przykrywamy czystą ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia na około 1 godz.
Z ciasta rozwałkowujemy prostokąt do wymiaru formy do pieczenia. Rozwałkowane ciasto umieszczamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Całą powierzchnię ciasta smarujemy sosem pesto z bazylii.
Układamy pokrojone w plasterki: pomidora, czarne oliwki, cukinie i pieczarkę. Solimy, pieprzymy, posypujemy oregano i drobno pokrojoną natką pietruszki.
Układamy kawałki sera mozzarella po całości. Brzegi pizzy zaginamy do środka, smarujemy białkiem.
Pieczemy 25 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
Gotowa, upieczona zapiekanka.
Smacznego!!!