Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa zapiekanka na bazie białek i serka wiejskiego. Świetnie sprawdzi się jako słodkie, pożywne śniadanie. W sezonie letnim warto dodawać do niej truskawki, maliny czy borówki. W jesieni polecamy sięgnąć po jabłka lub gruszki.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8207
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 433
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8207
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 433
Składniki
Borówki dokładnie umyj pod bieżącą wodą i osusz.
Serek wiejski odsącz na sitku.
Białka jajek ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Następnie dodaj serek oraz płatki owsiane. Całość delikatnie wymieszaj, najlepiej za pomocą sylikonowej szpatułki.
Gotową masę przełóż na żeliwną patelnię, na wierzch wyłóż borówki.
Piecz w 180 stopniach przez 25 minut.