Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 93
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 93
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na patelni, na oleju rzepakowym. Dodać pokrojone w kostkę pieczarki i smażyć. Dodać pół szklanki przegotowanej wody oraz pieprz młotkowany z kolendrą i sól do smaku. Chwilę gotować. Jajko roztrzepać z mlekiem. Dodać łyżkę mąki i dokładnie pomieszać, żeby nie było grudek. Dodać do pieczarek. Podgrzewać i mieszać tak długo, aż sos zgęstnieje. Sos musi być dość gęsty. Półbagietki przekroić wzdłuż. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć bagietki. Na każdą bagietkę nałożyć sos i przykryć startym na tarce, na grubych oczkach serem. Ser posmarować mieszanką majonezu z ajwarem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 - 200 stopni na ok. 10 min. Ser musi się ładnie rozpuścić. Bagietki bez mieszanki majonezu z ajwarem można podać z ketchupem. Smacznego.