Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na śniadanie proponuję takie kwieciste zapiekanki z pieczarkami i żółtkiem, mega proste i bardzo smaczne, tym bardziej, że na domowych bułeczkach, zatem zostawiam przepis na 2 porcje:
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113041
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 417
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 758
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 571
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113041
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 417
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 758
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 571
Składniki
Bułki przekroić na pół i ugnieść (nie trzeba ich drążyć). Pieczarki umyć, pokroić na cienkie plastry i usmażyć, na koniec doprawić solą i pieprzem. Piekarnik nastawić na 200 stopni góra-dół. Bułki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Na każdej bułce ułożyć wokół plastry pieczarek, a do środka wbić samo żółtko (białka dać do słoiczka, włożyć do lodówki, mogą być np. do bezy). Jajka posypać szczyptą soli. Całość włożyć do piekarnika i piec ok. 10-15 minut aż żółtka się zetną. No i jest śniadanko :-) SMACZNEGO!!!