Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zielona szakszuka to znakomity pomysł na lekkie, ale treściwe śniadanie z dużą ilością białka. Jeśli lubisz pikantne potrawy, szakszukę koniecznie podaj z odrobiną ostrego sosu Sriracha, będziesz zachwycony jej smakiem.
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 18
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 54
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 88
Na wstępie zachwalę nie samo danie, lecz wolnowar, który jest nie tylko wybaw...
Odsłon: 25
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 61
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 18
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 54
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 88
Na wstępie zachwalę nie samo danie, lecz wolnowar, który jest nie tylko wybaw...
Odsłon: 25
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 61
Składniki
Cebulę i czosnek posiekaj w drobną kostkę.
Cukinię umyj, osusz i pokrój w półtalarki. Szpinak przepłucz na sitku pod bieżącą wodą.
Na patelni rozgrzej masło klarowane. Zeszklij cebulę i czosnek. Następnie wrzuć cukinie i całość podsmażaj przez 5 minut. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Po upływie czasu dodaj szpinak, a gdy zmniejszy swoją objętość, wbij jajka. Przykryj pokrywką i trzymaj na ogniu do momentu, aż białko jajka się zetnie.