Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dla diabetyków i nie tylko,znalazłam go w dodatku do gazety. Omlet wyszedł bardzo smaczny i syty,polecam:)
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 339
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1469
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 601
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1278
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 339
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1469
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 601
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1278
Składniki
Oddzielić żółtka od białek. Do żółtek dać pokrojoną drobno rukolę,bazylię,pieprz,sól oraz płatki owsiane. Wymieszać trzepaczką. Ubić pianę z białek i dodać do jajecznej masy. Na patelni roztopić masło,wylać masę i równo rozprowadzić. Smażyć 5-7 min,na wolnym ogniu,najlepiej podnieść bok i sprawdzić czy jest złoty kolor. W między czasie pokroić pomidory w plasterki,cebulkę posiekać. Upieczony omlet zsunąć na talerz i obróć na drugą stronę na patelnię. Podsmażyć również na złoty kolor. Dać na talerz,na połowie ułożyć plasterki pomidora,posypać cebulką i serem. Złożony omlet dać na patelnię by ser się rozpuścił.
Smacznego życzę!