Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dla diabetyków i nie tylko,znalazłam go w dodatku do gazety. Omlet wyszedł bardzo smaczny i syty,polecam:)
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 164
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 58
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 87
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 164
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 58
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 87
Składniki
Oddzielić żółtka od białek. Do żółtek dać pokrojoną drobno rukolę,bazylię,pieprz,sól oraz płatki owsiane. Wymieszać trzepaczką. Ubić pianę z białek i dodać do jajecznej masy. Na patelni roztopić masło,wylać masę i równo rozprowadzić. Smażyć 5-7 min,na wolnym ogniu,najlepiej podnieść bok i sprawdzić czy jest złoty kolor. W między czasie pokroić pomidory w plasterki,cebulkę posiekać. Upieczony omlet zsunąć na talerz i obróć na drugą stronę na patelnię. Podsmażyć również na złoty kolor. Dać na talerz,na połowie ułożyć plasterki pomidora,posypać cebulką i serem. Złożony omlet dać na patelnię by ser się rozpuścił.
Smacznego życzę!