Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dla diabetyków i nie tylko,znalazłam go w dodatku do gazety. Omlet wyszedł bardzo smaczny i syty,polecam:)
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21600
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 75
Idealnie puszysty, delikatny sernik. Prosty do przygotowania.
Odsłon: 101
Dzisiaj ciasto na mace kukurydzianej z truskawkami. Ciasto proste , szybkie w...
Odsłon: 190
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21600
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 75
Idealnie puszysty, delikatny sernik. Prosty do przygotowania.
Odsłon: 101
Dzisiaj ciasto na mace kukurydzianej z truskawkami. Ciasto proste , szybkie w...
Odsłon: 190
Składniki
Oddzielić żółtka od białek. Do żółtek dać pokrojoną drobno rukolę,bazylię,pieprz,sól oraz płatki owsiane. Wymieszać trzepaczką. Ubić pianę z białek i dodać do jajecznej masy. Na patelni roztopić masło,wylać masę i równo rozprowadzić. Smażyć 5-7 min,na wolnym ogniu,najlepiej podnieść bok i sprawdzić czy jest złoty kolor. W między czasie pokroić pomidory w plasterki,cebulkę posiekać. Upieczony omlet zsunąć na talerz i obróć na drugą stronę na patelnię. Podsmażyć również na złoty kolor. Dać na talerz,na połowie ułożyć plasterki pomidora,posypać cebulką i serem. Złożony omlet dać na patelnię by ser się rozpuścił.
Smacznego życzę!