Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Troche inne sniadanie lub kolacja, którego przygotowanie trwa ok. 15 minut pod warunkiem, ze mamy juz upieczone ziemniaki. Jesli nie, przygotowanie trwa godzine dluzej, ale warto poczekac, gdyz danie jest bardzo smaczne.
Paella to prawdopodobnie najpopularniejsze danie hiszpańskie, zwłaszcza w Wal...
Odsłon: 8706
Moja rodzinka bardzo lubi placki ziemniaczane , więc często przygotowuję dla...
Odsłon: 868
Upieczona, pyszna babka ziemniaczana jest najsmaczniejsza podsmażana na drugi...
Odsłon: 254
Paella to prawdopodobnie najpopularniejsze danie hiszpańskie, zwłaszcza w Wal...
Odsłon: 8706
Moja rodzinka bardzo lubi placki ziemniaczane , więc często przygotowuję dla...
Odsłon: 868
Upieczona, pyszna babka ziemniaczana jest najsmaczniejsza podsmażana na drugi...
Odsłon: 254
Składniki
Rozgrzac piekarnik do 200° C. Przekluc ziemniaki kilka razy widelcem i wlozyc do piekarnika. Piec przez 60-90 minut (w zalezności od wielkosci ziemniaków) Upieczone ziemniaki wyjac z piekarnika i bardzo ostroznie (uzywajac recznika kuchennego, aby ochronic dlon) odkroic wierzch z ziemniaków a nastepnie wydrazyc je pozostawiajac ok. 1/2 cm grubosci pieczonej skórki lódeczki. Wydrazone ziemniaki moga byc uzyte do czegos innego. Wypełnic skorupki ziemniaczane startym serem, bekonem, dymka i na wierzchu jajkiem. Posypać szczyptą soli i pieprzu. Umiescic ziemniaki z powrotem w piekarniku na 13-16 minut, do czasu az bialko sie zetnie. Nalezy to sprawdzic kilka razy w ciagu ostatnich kilku minut. Zóltko natomiast powinno byc nadal troche rzadkie.
Podawac natychmiast do spozycia.