Śniadania Przepis na:
Przepisów i artykułów: 263 Ocena: 8107
Dodano: 24.10.2011
Odsłon: 6387
3-4 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Serek mieszamy z wodą, dodajemy resztę składników i zagniatamy ciasto. Powinno być gładkie i miękkie. Ciasto odstawiamy na godzinę do wyrośnięcia, a następnie dzielimy na 8 części. Formujemy okrągłe bułeczki lub ślimaczki (z kawałków ciasta robimy wałeczki, które wiążemy w supełki). Bułeczki układamy na natłuszczonej blaszce i odstawiamy jeszcze na 30 minut. Pieczemy około 20 minut w 220 stopniach (u mnie na termoobiegu w 200 stopniach). Studzimy. Przed pieczeniem można je posmarować roztrzepanym jajkiem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

madziak 12 listopada 2011Zgłoś do usunięcia
Kurcze fajny przepis tyle, ze ja mam obawy.... Już trzy razy piekłam chleb wg smakerowych przepisów i wyszły mi zaklace :( Przerazają mnie te drozdze w dodatku instant ( u mnie do dostania jedynie swieze w kostce, więc przepis odpada :(... Nie znam proporcji.... No coz wychodzi na to, ze brak mi talentu do pieczenia :) Pozdrawiam :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

patusia5 25 października 2011Zgłoś do usunięcia
Oj znowu znowu :) Pozdrawiam Annuar :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

Annuar 25 października 2011Zgłoś do usunięcia
Widzę, że specjalistka od bułeczek znowu upichciła coś smacznego :)0 Kto głosował? | Odpowiedz