Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zsiadłe mleko to nic innego jak mleko kwaśne, ukwaszone. Mleko kwaśnieje dzięki działaniu bakterii fermentacji mlekowej. Jest to tzw. proces fermentacji. Zsiadłe mleko możesz skonsumować od razu lub przygotować z niego domowy twaróg.
paszteciki z ciasta serowego - bez drożdży i proszku do pieczenia
Odsłon: 270
Bitka schabowa podana z kluskami śląskimi i buraczkami.
Odsłon: 934
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 192
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 160
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 688
Polecam.
Odsłon: 253
paszteciki z ciasta serowego - bez drożdży i proszku do pieczenia
Odsłon: 270
Bitka schabowa podana z kluskami śląskimi i buraczkami.
Odsłon: 934
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 192
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 160
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 688
Polecam.
Odsłon: 253
Składniki
Wyjmij śmietanę z lodówki i pozostaw na 10 min w temperaturze pokojowej, tak aby się ogrzała
Przelej do garnka mleko i powoli pogrzej je do temperatury 22-28 °C
Zdejmij mleko z ognia, aby uniknąć dalszego wzrastania temperatury
Do mleka dodaj śmietanę
Dokładnie wymieszaj
Odstaw w ciepłe miejsce na 1 – 2 dni
W tym czasie mleko powinno skwaśnieć. Zmieni swoją konsystencję, rozwarstwi się i zmieni swój zapach.