Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 287
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104581
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 353
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9086
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 287
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104581
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 353
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9086
Składniki
Sprawionym rybom odciąć głowy, ogony i płetwy, wyciąć kręgosłupy. Wszystko wrzucić do garnka. Dodać cebulę pokrojoną w ćwiartki, paprykę czerwoną i żółtą (oczyszczone i pokrojone na kawałki). Przyprawić solą, dodać liście laurowe. Zalać wodą, przykryć i gotować na wolnym ogniu przez minimum 1 godzinę. Następnie przecedzić przez sito. Filety rybne pokroić w dużą kostkę.
Na oliwie zeszklić posiekaną cebulę. Przyprawić papryką słodką i ostrą, skarmelizować, lecz nie przypalić! Dorzucić pomidory oraz papryki – wszystko pokrojone w drobną kostkę. Wymieszać i przełożyć do sklarowanego wywaru rybnego. Gotować przez 10-15 minut. Przetrzeć przez sitko.
Do zupy dodać pokrojone wcześniej kawałki suma, sandacza i karpia. Wszystko razem gotować, aż ryby zmiękną (około 10 minut). Na talerzu udekorować natką pietruszki. Podawać z cząstką cytryny.