Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 612
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12258
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13505
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2754
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 612
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12258
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13505
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2754
Składniki
Sprawionym rybom odciąć głowy, ogony i płetwy, wyciąć kręgosłupy. Wszystko wrzucić do garnka. Dodać cebulę pokrojoną w ćwiartki, paprykę czerwoną i żółtą (oczyszczone i pokrojone na kawałki). Przyprawić solą, dodać liście laurowe. Zalać wodą, przykryć i gotować na wolnym ogniu przez minimum 1 godzinę. Następnie przecedzić przez sito. Filety rybne pokroić w dużą kostkę.
Na oliwie zeszklić posiekaną cebulę. Przyprawić papryką słodką i ostrą, skarmelizować, lecz nie przypalić! Dorzucić pomidory oraz papryki – wszystko pokrojone w drobną kostkę. Wymieszać i przełożyć do sklarowanego wywaru rybnego. Gotować przez 10-15 minut. Przetrzeć przez sitko.
Do zupy dodać pokrojone wcześniej kawałki suma, sandacza i karpia. Wszystko razem gotować, aż ryby zmiękną (około 10 minut). Na talerzu udekorować natką pietruszki. Podawać z cząstką cytryny.