Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma to jak pyszny domowy pasztecik
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 12124
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 154
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8918
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155566
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1223
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 12124
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 154
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8918
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155566
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1223
Składniki
Mięso i warzywa (umyte) wrzucamy do garnka i zalewamy zimną wodą do przykrycia składników. Dodajemy ziele angielskie, liść laurowy i gotujemy 1 godzinkę.
Następnie przecedzamy wszystko przez sito (wywar można zachować, odrzucamy ziele i liść laurowy) i mielimy przez maszynkę do mięsa 2 lub 3 razy w zależności, jaką grubość preferujecie.
Do zmielonej masy dodajemy jaja, sól, pieprz do smaku i szczyptę gałki muszkatołowej. Wszystko dokładnie mieszamy i nakładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia lub foremki aluminiowej. Pieczemy 45 min w 180 stopniach.