Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzięki piwnej marynacie kotlety są kruche i soczyste.
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11373
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 52
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7632
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154969
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1079
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11373
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 52
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7632
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154969
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1079
Składniki
Czosnek obieramy i przeciskamy prze praskę. Plastry schabu rozbijamy, nacieramy czosnkiem i posypujemy solą, pieprzem oraz estragonem.
Mięso przekładamy do naczynia i zalewamy piwem. Przykrywamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki na minimum 2 godziny.
Kotlety panierujemy w rozkłóconym jajku doprawionym solą i pieprzem a następnie w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju do zrumienienia. Podajemy z ugotowanymi ziemniakami i surówką.