Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 12083
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 152
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8889
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155542
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1214
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 12083
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 152
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8889
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155542
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1214
Składniki
Mięso opłukać, związać nicią, a pod nią wsunąć 2 papryczki peperoni. Całość ułożyć w brytfance, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C na około 90 minut. 2. Chili rozkroić wzdłuż, usunąć nasionka, strączek pokroić w plasterki. Czosnek przecisnąć przez praskę. Miód wymieszać z koncentratem pomidorowym, połową czosnku i połową chili. Po 1 godz. pieczenia mięso posmarować najpierw wodą z solą, a następnie przygotowaną bejcą miodową. 3. Ziemniaki ugotować w mundurkach. Odcedzić przelać zimną wodą, obrać. Paprykę pokroić na kawałki, kukurydzę osączyć. Posiekać zioła. Na oliwie smażyć 12 minut paprykę ziemniaki i kukurydzę. Na 3 minuty przed końcem smażenia dodać resztą czosnku i chili. Na koniec przyprawić solą i pieprzem. Dodać przygotowane zioła. 4. Gotową pieczeń pokroić w plastry, ułożyć na ogrzanym półmisku. Obok umieścić przyrządzoną jarzynkę. Potrawę udekorować świeżymi ziołami.