Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Schab w pomarańczach"
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 192
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 994
Pyszne danie z brukselki i innych pieczonych warzyw z dodatkiem boczku z kasz...
Odsłon: 227
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 192
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 994
Pyszne danie z brukselki i innych pieczonych warzyw z dodatkiem boczku z kasz...
Odsłon: 227
Składniki
Schab pokrój w paski, rozbij, przypraw solą i pieprzem. Obsmaż na rozgrzanym maśle klarowanym. Obierz marchewki, pokrój w plastry. Jedną pomarańczę obierz, pokrój w kostkę. Marchewkę i pomarańczę usmaż. Drugą pomarańczę wyciśnij.
Wymieszaj wino, miód, ocet winny, pieprz i sól. Z jednej pomarańczy wyciśnij sok, dodaj do sosu. Wymieszaj z odrobiną wody łyżkę mąki ziemniaczanej,wlej do reszty sosu, zagotuj. Dodaj schab, usmażoną marchewkę i pomarańczę, duś. Podawaj z makaronem, z mielonym pieprzem i listkami sałaty.
Czas: około 40 minut.Źródło: Dobry Tydzień