Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu świetny obiad dla całej rodziny, możemy je potraktować jak sycącą zupę lub dodać ziemniaki lub ryż i spreparować drugie danie, wg gustu, polecamy bardzo :) P.S. Funkcję soli pełni tutaj "maggi".
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11386
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 54
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7666
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154972
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1080
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11386
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 54
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7666
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154972
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1080
Składniki
dodatkowo: sól, pieprz (ewentualnie) 2 liście laurowe
Mięso pokroić w paseczki, dodać składniki marynaty, wymieszać porządnie, przykryć folią, włożyć do lodówki na 12 - 24 godziny. Następnego dnia kapustę pokroić średnio grubo, wrzucić do sporego gara, zalać wodą, lekko posolić, gotować na półmiękko. Potem wrzucić pokrojoną w plasterki marchewkę, gotować około 10 minut. Pieczarki umyć, pokroić na mniejsze cząstki (użyłam samych kapeluszy), przesmażyć na tłuszczu, wrzucić do kapusty. Na tym samym tłuszczu zeszklić posiekane cebule, dodać do kapusty wraz z liśćmi laurowymi i ewentualnie odrobiną pieprzu. Mięso w marynacie wrzucić na sporą patelnię lub woka, przesmażyć na sporym ogniu, dodać do kapusty z marchewką. Wszystko razem gotować do miękkości mięsa ewentualnie uzupełniając wywar i dość często mieszając. Pod koniec ewentualnie finalnie doprawić i gotowe :)