Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Aromatyczna czosnkowa szynka"
Polecam.
Odsłon: 294
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 87
Polecam.
Odsłon: 294
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 87
Składniki
Przepis przysłała Magdalena Magiera z Rzeszowa.
Czosnek posiekaj. Wymieszaj z przyprawą do mięsa i kilkoma łyżkami oleju. Natrzyj szynkę, owiń folią. Chłodź przez noc.
Szynkę ułóż w rondlu z olejem. Obsmaż. Podlej przegotowaną wodą, przykryj, duś 2 godziny, podlewając powstałym sosem (i ew. ciepłą wodą).
<strong>Czas przygotowania 130 min, ilość porcji 16, cena za porcję 1,40 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie