Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Biała kiełbasa po bydgosku"
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 21
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 513
Polecam.
Odsłon: 106
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 116
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 21
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 513
Polecam.
Odsłon: 106
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 116
Składniki
Cebulę obierz, pokrój w cienkie plasterki. Na patelni rozgrzej olej, wrzuć cebulę i usmaż na szklisto. Potem rozłóż ją na spodzie żaroodpornego naczynia. Jeśli lubisz, do cebuli możesz dodać 1–2 kwaskowe jabłka. Wcześniej umyj je, pokrój wraz ze skórką na cząstki i wytnij gniazda nasienne.
Na cebuli ułóż kiełbasę. Każdy kawałek nakłuj w kilku miejscach wykałaczką albo widelcem. Podlej 1/2 szklanki piwa. Suszony rozmaryn pokrusz. Miód wymieszaj z musztardą, ew. przypraw do smaku odrobiną soli.
Kiełbaski posmaruj przygotowaną miodową mieszanką. Posyp rozmarynem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 st. Piecz około 40 minut.
W czasie pieczenia kiełbasę od czasu do czasu polewaj sosem z dna formy. Podawaj z chrupiącą bagietką oraz musztardą albo zimnym sosem chrzanowym lub tatarskim.
ok. 65 minut, 1 porcja ok. 610 kcal.Źródło: Tina