Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Biała kiełbasa po bydgosku"
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11866
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 110
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8534
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155329
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1159
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11866
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 110
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8534
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155329
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1159
Składniki
Cebulę obierz, pokrój w cienkie plasterki. Na patelni rozgrzej olej, wrzuć cebulę i usmaż na szklisto. Potem rozłóż ją na spodzie żaroodpornego naczynia. Jeśli lubisz, do cebuli możesz dodać 1–2 kwaskowe jabłka. Wcześniej umyj je, pokrój wraz ze skórką na cząstki i wytnij gniazda nasienne.
Na cebuli ułóż kiełbasę. Każdy kawałek nakłuj w kilku miejscach wykałaczką albo widelcem. Podlej 1/2 szklanki piwa. Suszony rozmaryn pokrusz. Miód wymieszaj z musztardą, ew. przypraw do smaku odrobiną soli.
Kiełbaski posmaruj przygotowaną miodową mieszanką. Posyp rozmarynem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 st. Piecz około 40 minut.
W czasie pieczenia kiełbasę od czasu do czasu polewaj sosem z dna formy. Podawaj z chrupiącą bagietką oraz musztardą albo zimnym sosem chrzanowym lub tatarskim.
ok. 65 minut, 1 porcja ok. 610 kcal.Źródło: Tina