Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bigos zasmażany ze schabem"
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 35
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 309
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1325
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 133
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 35
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 309
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1325
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 133
Składniki
Kapustę oczyść, wytnij głąb, a liście grubo poszatkuj. Schab opłucz, pokrój w kostkę. Cebule obierz, posiekaj. W garnku rozgrzej olej, zrumień na nim kawałeczki mięsa. Dołóż cebule. Smaż jeszcze chwilę na dużym płomieniu.
Do podsmażonego schabu dodaj kapustę. Podlej bulionem i duś do miękkości (około 25 minut).
Masło stop, rozetrzyj z mąką, tak by nie było grudek. Dodaj do składników w garnku. Zagotuj, mieszając.
Bigosik przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Dobrze wymieszaj i ponownie zagotuj. 5.Koperek opłucz, osusz, trochę zostaw do dekoracji, a resztę grubo posiekaj. Wrzuć do bigosu tuż przed końcem gotowania.
Gotowe danie udekoruj odłożonym koperkiem. Podawaj od razu po przygotowaniu.Źródło: Tina