Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bitki schabowe w sosie cebulowym podane z kluskami śląskimi i marynowanym ogórkiem.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19786
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 464
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 433
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6832
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242385
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19786
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 464
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 433
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6832
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242385
Składniki
Plastry schabu rozbijamy pięścią, posypujemy suszonym czosnkiem, pieprzami i solą, dobrze wcieramy. Przykrywamy i wstawiamy do lodówki na noc. W następnym dniu każdy plaster schabu obtaczamy w mące i smażymy na gorącym tłuszczu z obu stron na lekko rumiany kolor. W między czasie gotujemy bulion warzywny z włoszczyzny, liśćmi laurowymi, zielem angielskim i pasty rosołowej. Usmażone plasterki schabu wkładamy do bulionu a na patelni smażymy pokrojoną w pół plastry cebulę. Cebulę smażymy do jej zeszklenia, usmażoną dodajemy do bulionu.
Całość gotujemy kilkanaście minut, doprawiamy do smaku, zabielamy śmietaną i zagęszczamy mąką sos. Po zagęszczeniu sosu gotujemy jeszcze około 2 minut. W między czasie gotujemy wcześniej zrobione kluski śląskie. Gotowe plasterki schabu podajemy z kluskami śląskimi, sosem i ogóreczkami marynowanymi. Smacznego !!!