Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle prosty przepis na domową wędlinę, poradzi sobie z nim nawet największy kulinarny laik. Duszony boczek świetnie sprawdzi się zarówno jako przystawka na imprezie, jak i na świątecznym stole. Wychodzi kruchy, a dzięki długiemu duszeniu soczysty.
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21339
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 50
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 14
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21339
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 50
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 14
Składniki
Boczek umyj i osusz.
Ząbki czosnku przeciśnij przez praskę, wymieszaj je z oliwą, solą. oregano i curry.
Tak powstałą pastą natrzyj dokładnie boczek. Mięso przełóż do zamykanego pojemnika, włóż do lodówki i pozostaw na dobę.
Na patelni rozgrzej olej i obsmaż boczek z każdej strony. Gdy białko mięsa się zetnie, przełóż do dużego garnka, wlej 100 ml wody i trzymając na niewielkim ogniu, duś pod przykryciem przez 2 godziny.
Po upływie czasy wyciągnij mięso i przełóż na deskę. Pozwól mu ostygnąć, gdy będzie zimne, pokrój na plastry.