Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Domowe jedzenie jest najlepsze.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 769
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 769
Składniki
Oczyszczoną, umytą i osuszoną wątróbkę oraz czysty, osuszony schab przepuścić przez maszynkę do mięsa. Natkę pietruszki również przepuścić przez maszynkę. Dodać jajka, bułkę tartą, cukier, masło, pieprz, sól i dokładnie wyrobić.
Masę przełożyć do wysmarowanego masłem naczynia żaroodpornego i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec ok 30-40 min. Jest to doskonały dodatek do pieczywa czy sałatki. Domowe najlepsze. Smacznego.