Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Czosnkowe roladki schabowe z pieczarkami"
Polecam.
Odsłon: 303
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 103
Polecam.
Odsłon: 303
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 103
Składniki
35 min • Porcja ok. 390 kcal • Koszt porcji 2,50 zł • Przepis na 4 porcje.
Pieczarki myję, kroję w plastry i duszę na oleju, aż woda odparuje. Plastry schabu rozbijam tak, by były cienkie, w kształcie zbliżonym do prostokąta.
Smaruję je sosem czosnkowym, układam na nim cienkie plastry sera, szynki, porcję uduszonych pieczarek i posypuję oregano. Zwijam w ciasne roladki, aby nadzienie „nie uciekło”.
Roladki obtaczam w roztrzepanym jajku ze szczyptą papryki i soli i obtaczam w bułce tartej. Smażę z każdej strony na oleju na małym ogniu.
To smaczna i atrakcyjna odmiana tradycyjnych kotletów schabowych. Dagmara Wąsińska z KonieczekŹródło: Kobieta i życie