Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 1269
Kultowe słodkie przekąski od dawna są inspiracją do wypieków i deserów bez pi...
Odsłon: 70342
Krewetki zrobione w oliwie z czosnkiem i papryką, to super prosty i smaczny p...
Odsłon: 240
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 1269
Kultowe słodkie przekąski od dawna są inspiracją do wypieków i deserów bez pi...
Odsłon: 70342
Krewetki zrobione w oliwie z czosnkiem i papryką, to super prosty i smaczny p...
Odsłon: 240
Składniki
Dwa ząbki czosnku przecisnąć przez praskę. Pomieszać razem z majerankiem i solą. Mięso dokładnie umyć i osuszyć papierowymi ręcznikami. Natrzeć przygotowaną mieszanką. Przykryć folią i wstawić do lodówki na całą noc. Boczek przełożyć do naczynia żaroodpornego. Posypać płatkami z dwóch pozostałych ząbków czosnku. Położyć na wierzchu listki laurowe. Przykryć. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na ok 80 min. Upieczone mięso można od razu pokroić i podać ciepłe. Można mięso pozostawić do całkowitego wystudzenia. Ładnie się wtedy kroi na cieńsze plasterki. Smacznego