Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Delikatny pasztet cielęcy"
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 41
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 48
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2735
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 187
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 131
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 41
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 48
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2735
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 187
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 131
Składniki
Cielęcinę i boczek drobno pokrój, podsmaż z pieczarkami i cebulą, zalej rosołem i duś pod przykryciem do miękkości. Dodaj bułkę i śmietanę, przestudź, trzykrotnie przepuść przez maszynkę do mięsa. Masę wymieszaj z jajkami, startym serem.
Przypraw solą i pieprzem. 1/3 masy połącz z posiekaną natką i drobniutko pokrojoną marchewką. Tę masę rozsmaruj na spodzie i brzegach (do wysokości około 1,5 cm) formy pasztetowej, na niej rozprowadź masę podstawową.
Przykryj folią, wstaw do większego naczynia z wrzącą wodą i piecz w piekarniku (225° C) około godziny. Wystudź, przełóż na półmisek.Źródło: Na żywo