Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Biała kiełbasa wg przepisu babci Krysi.
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2881
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1162
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13624
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2799
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2881
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1162
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13624
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2799
Składniki
Mięso przekręcić przez maszynkę z grubym sitkiem. Do mięsa dodać wodę i dokładnie wyrabiać. Musi zrobić się kleiste. Dodać wszystkie przyprawy i w dalszym ciągu dobrze wyrabiać. Odstawić na kilka godzin w chłodne miejsce Następnie napełniać jelita. Kiełbasę obsuszać przez dobę i na koniec sparzyć, nie gotując, w prawie wrzącej wodzie ok 20 min. Kiełbasę można upiec lub uwędzić. Smacznego.