Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Biała kiełbasa wg przepisu babci Krysi.
Przepis dnia
Dzisiaj leniwe przygotowane z twarogu, mąki i jajek, dodatkowo z sosem żurawi...
Odsłon: 2109
Polecam.
Odsłon: 530
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 12557
Chcesz przenieść smak domowej kuchni na wyższy poziom? Nasz przepis na paszte...
Odsłon: 5394
Przepis dnia
Dzisiaj leniwe przygotowane z twarogu, mąki i jajek, dodatkowo z sosem żurawi...
Odsłon: 2109
Polecam.
Odsłon: 530
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 12557
Chcesz przenieść smak domowej kuchni na wyższy poziom? Nasz przepis na paszte...
Odsłon: 5394
Składniki
Mięso przekręcić przez maszynkę z grubym sitkiem. Do mięsa dodać wodę i dokładnie wyrabiać. Musi zrobić się kleiste. Dodać wszystkie przyprawy i w dalszym ciągu dobrze wyrabiać. Odstawić na kilka godzin w chłodne miejsce Następnie napełniać jelita. Kiełbasę obsuszać przez dobę i na koniec sparzyć, nie gotując, w prawie wrzącej wodzie ok 20 min. Kiełbasę można upiec lub uwędzić. Smacznego.