Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Biała kiełbasa wg przepisu babci Krysi.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7566
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2600
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7566
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2600
Składniki
Mięso przekręcić przez maszynkę z grubym sitkiem. Do mięsa dodać wodę i dokładnie wyrabiać. Musi zrobić się kleiste. Dodać wszystkie przyprawy i w dalszym ciągu dobrze wyrabiać. Odstawić na kilka godzin w chłodne miejsce Następnie napełniać jelita. Kiełbasę obsuszać przez dobę i na koniec sparzyć, nie gotując, w prawie wrzącej wodzie ok 20 min. Kiełbasę można upiec lub uwędzić. Smacznego.