Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa wędlina oczywiście bardzo dobra. Zielony groszek jest smacznym dodatkiem, a także dodaje uroku wędlinie.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 814
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5748
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9557
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 265
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 814
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5748
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9557
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 265
Składniki
Mielone mięso umieścić w salaterce, dodać wodę i sól peklową. Dokładnie wyrobić. Pozostawić w lodówce na ok. 2 godz. Następnie dodać ser, groszek, pieprz, paprykę, żelatynę, olej. Ponownie wyrabiać. W szynkowarze umieścić woreczek ( taki do pieczenia mięsa ). Napełnić szynkowar mięsem. Zakręcić woreczek i zamknąć szynkowar. Wstawić do garnka z wodą. Gotować na małym ogniu ok. 2 godz. Szynkowar wyjąć, ostudzić i umieścić w lodówce, najlepiej na całą noc. Żeby wyjąć woreczek wystarczy polać szynkowar gorącą wodą. Wędlinę kroić i zajadać. Smacznego.