Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa wędlina oczywiście bardzo dobra. Zielony groszek jest smacznym dodatkiem, a także dodaje uroku wędlinie.
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6932
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5203
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2260
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6932
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5203
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2260
Składniki
Mielone mięso umieścić w salaterce, dodać wodę i sól peklową. Dokładnie wyrobić. Pozostawić w lodówce na ok. 2 godz. Następnie dodać ser, groszek, pieprz, paprykę, żelatynę, olej. Ponownie wyrabiać. W szynkowarze umieścić woreczek ( taki do pieczenia mięsa ). Napełnić szynkowar mięsem. Zakręcić woreczek i zamknąć szynkowar. Wstawić do garnka z wodą. Gotować na małym ogniu ok. 2 godz. Szynkowar wyjąć, ostudzić i umieścić w lodówce, najlepiej na całą noc. Żeby wyjąć woreczek wystarczy polać szynkowar gorącą wodą. Wędlinę kroić i zajadać. Smacznego.