Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa wędlina oczywiście bardzo dobra. Zielony groszek jest smacznym dodatkiem, a także dodaje uroku wędlinie.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 937
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4183
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 256
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 773
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3622
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 747
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 937
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4183
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 256
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 773
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3622
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 747
Składniki
Mielone mięso umieścić w salaterce, dodać wodę i sól peklową. Dokładnie wyrobić. Pozostawić w lodówce na ok. 2 godz. Następnie dodać ser, groszek, pieprz, paprykę, żelatynę, olej. Ponownie wyrabiać. W szynkowarze umieścić woreczek ( taki do pieczenia mięsa ). Napełnić szynkowar mięsem. Zakręcić woreczek i zamknąć szynkowar. Wstawić do garnka z wodą. Gotować na małym ogniu ok. 2 godz. Szynkowar wyjąć, ostudzić i umieścić w lodówce, najlepiej na całą noc. Żeby wyjąć woreczek wystarczy polać szynkowar gorącą wodą. Wędlinę kroić i zajadać. Smacznego.