Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa wędlina oczywiście bardzo dobra. Zielony groszek jest smacznym dodatkiem, a także dodaje uroku wędlinie.
Kolejna domowa wędlinka, tym razem z dodatkiem papryki, pychotka :)
Odsłon: 18002
Puszyste placuszki jogurtowe , bez użycia miksera . Można je zrobić same z do...
Odsłon: 345
Puszyste placuszki jogurtowe , bez użycia miksera . Można je zrobić same z do...
Odsłon: 345
Składniki
Mielone mięso umieścić w salaterce, dodać wodę i sól peklową. Dokładnie wyrobić. Pozostawić w lodówce na ok. 2 godz. Następnie dodać ser, groszek, pieprz, paprykę, żelatynę, olej. Ponownie wyrabiać. W szynkowarze umieścić woreczek ( taki do pieczenia mięsa ). Napełnić szynkowar mięsem. Zakręcić woreczek i zamknąć szynkowar. Wstawić do garnka z wodą. Gotować na małym ogniu ok. 2 godz. Szynkowar wyjąć, ostudzić i umieścić w lodówce, najlepiej na całą noc. Żeby wyjąć woreczek wystarczy polać szynkowar gorącą wodą. Wędlinę kroić i zajadać. Smacznego.
Przepisy Wędliny
Wędliny
Pieczeń z szynki wieprzowej
Wędliny
Kaczka faszerowana na kanapki
Wędliny
Pieczeń rzymska z jajkiem
Wędliny
Rolada z udźca z indyka
Pieczeń z szynki wieprzowej
Pieczeń z szynki wieprzowej to danie o wielu zastosowaniach. Może być głównym...
Odsłon: 14560
Kaczka faszerowana na kanapki
Uwielbiam wędliny z drobiu i kaczki, w domu można odtworzyć smak ulubionych w...
Odsłon: 201