Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasztet idealny na kromkę chleba przy śniadaniu w duecie z pomidorem .
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 147
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1853
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14569
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19633
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 147
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1853
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14569
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19633
Składniki
Paprykę kroimy w grubszą kostkę , cebulę kroimy w piórka i smażymy na trzech łyżkach oleju do miękkości warzyw . Studzimy . Kurczaka i wątróbkę kroimy w podobną kostkę i smażymy na trzech łyżkach oleju do stracenia surowości . Studzimy .
Gdy warzywa i mięso mamy zimne przekładamy do malaksera , dokładamy masło i blendujemy na jednolitą masę . Do całości dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawy dokładnie mieszamy .
Gotowy pasztet przekładamy do słoików . Pasteryzujemy od zagotowania 10 minut . Pozostawiamy w garnku do całkowitego wystygnięcia .