Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasztet idealny na kromkę chleba przy śniadaniu w duecie z pomidorem .
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1659
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1440
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1453
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1609
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1659
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1440
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1453
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1609
Składniki
Paprykę kroimy w grubszą kostkę , cebulę kroimy w piórka i smażymy na trzech łyżkach oleju do miękkości warzyw . Studzimy . Kurczaka i wątróbkę kroimy w podobną kostkę i smażymy na trzech łyżkach oleju do stracenia surowości . Studzimy .
Gdy warzywa i mięso mamy zimne przekładamy do malaksera , dokładamy masło i blendujemy na jednolitą masę . Do całości dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawy dokładnie mieszamy .
Gotowy pasztet przekładamy do słoików . Pasteryzujemy od zagotowania 10 minut . Pozostawiamy w garnku do całkowitego wystygnięcia .