Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasztet idealny na kromkę chleba przy śniadaniu w duecie z pomidorem .
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5691
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8902
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7978
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5476
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5691
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8902
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7978
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5476
Składniki
Paprykę kroimy w grubszą kostkę , cebulę kroimy w piórka i smażymy na trzech łyżkach oleju do miękkości warzyw . Studzimy . Kurczaka i wątróbkę kroimy w podobną kostkę i smażymy na trzech łyżkach oleju do stracenia surowości . Studzimy .
Gdy warzywa i mięso mamy zimne przekładamy do malaksera , dokładamy masło i blendujemy na jednolitą masę . Do całości dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawy dokładnie mieszamy .
Gotowy pasztet przekładamy do słoików . Pasteryzujemy od zagotowania 10 minut . Pozostawiamy w garnku do całkowitego wystygnięcia .