Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięsko w sosie jest miękkie, pyszne i rozpływa się w ustach. Dodatek grzybów sprawia iż sos staje się bardziej wyrazisty.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1538
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1292
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1370
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1212
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1538
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1292
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1370
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1212
Składniki
Schab dokładnie myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Lekko rozbijamy. Obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanej patelni aż lekko się przyrumienią. Przekładamy do garnka. Na pozostałym oleju smażymy drobno posiekaną cebulę. Przekładamy do całości. Schab zalewamy wodą aby lekko go przykryła. Wrzucamy liście laurowe i ziele angielskie. Dusimy na średnim ogniu pod przykryciem aż mięso będzie miękki. W tym samym czasie grzyby wkładamy do miseczki i zalewamy wrzątkiem. Po ok. 15 - 20 min grzybki odcedzamy, napar wlewamy do schabu. Grzybki drobno siekamy i dorzucamy do całości. Gdy schab już będzie miękki wyjmujemy go na półmisek. Sos doprawiamy solą, pieprzem i obiema mielonymi paprykami. Zaprawiamy pozostałą mąką. Zagotowujemy. Schab aby nie był suchy wkładamy do sosu. Podajemy z ulubionymi dodatkami np. kaszą i ogórkiem kiszonym :)