Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięsko w sosie jest miękkie, pyszne i rozpływa się w ustach. Dodatek grzybów sprawia iż sos staje się bardziej wyrazisty.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4853
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13182
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5782
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7401
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4853
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13182
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5782
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7401
Składniki
Schab dokładnie myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Lekko rozbijamy. Obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanej patelni aż lekko się przyrumienią. Przekładamy do garnka. Na pozostałym oleju smażymy drobno posiekaną cebulę. Przekładamy do całości. Schab zalewamy wodą aby lekko go przykryła. Wrzucamy liście laurowe i ziele angielskie. Dusimy na średnim ogniu pod przykryciem aż mięso będzie miękki. W tym samym czasie grzyby wkładamy do miseczki i zalewamy wrzątkiem. Po ok. 15 - 20 min grzybki odcedzamy, napar wlewamy do schabu. Grzybki drobno siekamy i dorzucamy do całości. Gdy schab już będzie miękki wyjmujemy go na półmisek. Sos doprawiamy solą, pieprzem i obiema mielonymi paprykami. Zaprawiamy pozostałą mąką. Zagotowujemy. Schab aby nie był suchy wkładamy do sosu. Podajemy z ulubionymi dodatkami np. kaszą i ogórkiem kiszonym :)