Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste roladki z salami w pysznym sosie pieczarkowym.
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44660
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182098
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 250
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44660
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182098
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 250
Składniki
1. Mięso kroimy w plastry, rozbijamy.
2. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
3. Salami drobno kroimy.
4. Na każdej porcji mięsa układamy po plasterku szynki.
5. Na szynce trochę salami.
6. Zrolować ewentualnie spiąć wykałaczkami.
7. Obtoczyć w mące.
8. Na patelni rozgrzać olej, zarumienić roladki ze wszystkich stron.
9. W garnku zagotować wodę. 10. Przełożyć roladki, pogotować do chwili aż mięso będzie miękkie.
11. Pieczarki pokroić w plasterki i prużyć na rozgrzanym oleju.
12. Cebulę obrać, pokroić drobno i dodać do grzybów.
13. Doprawić pieprzem oraz solą.
14. Roladki przełożyć do naczynia ( sos zostawić).
15. 2 łyżki mąki rozrobić ze śmietaną.
16. Połączyć ze sosem.
17. Pieczarkami polać roladki. 18. Danie gotowe. 19. Smacznego.