Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa wędlina lub dodatek do obiadu.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 888
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4520
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1138
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 508
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 888
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4520
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1138
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 508
Składniki
Umyte mięso umieścić w garnku. Zalać wrzątkiem żeby zamknąć pory mięsa. Mięso ma być przykryte wodą. Zacząć gotować. Dodać obrane, umyte warzywa i ziele, listek, pieprz, sól. Gotować na bardzo małym ogniu ok 1,5 godziny. W razie potrzeby uzupełnić wodę. Ugotowane mięso wyjąć na deskę i posmarować lekko olejem. Na desce rozsypać zioła prowansalskie. Wyturlać mięso w ziołach. Mięso przykryć folią spożywczą i pozostawić do całkowitego wystudzenia. Będzie smaczna wędlina lub kroić jeszcze ciepłe mięso w grubsze plastry i podać do obiadu. Powstały wywar przecedzić i wykorzystać do innych dań. Smacznego