Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa wędlina lub dodatek do obiadu.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1777
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1545
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1517
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1874
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1777
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1545
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1517
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1874
Składniki
Umyte mięso umieścić w garnku. Zalać wrzątkiem żeby zamknąć pory mięsa. Mięso ma być przykryte wodą. Zacząć gotować. Dodać obrane, umyte warzywa i ziele, listek, pieprz, sól. Gotować na bardzo małym ogniu ok 1,5 godziny. W razie potrzeby uzupełnić wodę. Ugotowane mięso wyjąć na deskę i posmarować lekko olejem. Na desce rozsypać zioła prowansalskie. Wyturlać mięso w ziołach. Mięso przykryć folią spożywczą i pozostawić do całkowitego wystudzenia. Będzie smaczna wędlina lub kroić jeszcze ciepłe mięso w grubsze plastry i podać do obiadu. Powstały wywar przecedzić i wykorzystać do innych dań. Smacznego