Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa wędlina lub dodatek do obiadu.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26038
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3557
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1460
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26038
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3557
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1460
Składniki
Umyte mięso umieścić w garnku. Zalać wrzątkiem żeby zamknąć pory mięsa. Mięso ma być przykryte wodą. Zacząć gotować. Dodać obrane, umyte warzywa i ziele, listek, pieprz, sól. Gotować na bardzo małym ogniu ok 1,5 godziny. W razie potrzeby uzupełnić wodę. Ugotowane mięso wyjąć na deskę i posmarować lekko olejem. Na desce rozsypać zioła prowansalskie. Wyturlać mięso w ziołach. Mięso przykryć folią spożywczą i pozostawić do całkowitego wystudzenia. Będzie smaczna wędlina lub kroić jeszcze ciepłe mięso w grubsze plastry i podać do obiadu. Powstały wywar przecedzić i wykorzystać do innych dań. Smacznego