Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa wędlina lub dodatek do obiadu.
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 119
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 69
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 347
Faworki, nazywane także chrustem, to słodki przysmak, którego nie może zabrak...
Odsłon: 4826
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 119
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 69
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 347
Faworki, nazywane także chrustem, to słodki przysmak, którego nie może zabrak...
Odsłon: 4826
Składniki
Umyte mięso umieścić w garnku. Zalać wrzątkiem żeby zamknąć pory mięsa. Mięso ma być przykryte wodą. Zacząć gotować. Dodać obrane, umyte warzywa i ziele, listek, pieprz, sól. Gotować na bardzo małym ogniu ok 1,5 godziny. W razie potrzeby uzupełnić wodę. Ugotowane mięso wyjąć na deskę i posmarować lekko olejem. Na desce rozsypać zioła prowansalskie. Wyturlać mięso w ziołach. Mięso przykryć folią spożywczą i pozostawić do całkowitego wystudzenia. Będzie smaczna wędlina lub kroić jeszcze ciepłe mięso w grubsze plastry i podać do obiadu. Powstały wywar przecedzić i wykorzystać do innych dań. Smacznego