Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlet schabowy nie zawsze musi być w panierce.... Tak przygotowany schab jest delikatny, soczysty w środku i dobrze doprawiony.
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34674
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 910
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 349
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3959
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34674
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 910
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 349
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3959
Składniki
W garnku zagotować 500 ml wody. Dodać sól, cukier, pieprz, jałowiec, tymianek i lekko rozgnieciony czosnek. Zestawić z ognia, wystudzić.
Do zalewy włożyć kotlety, przykryć, wstawić do lodówki na 8-12 godzin.
Kotlety wyciągnąć z solanki na około godzinę przed smażeniem, osuszyć.
Na patelni rozgrzać smalec. Położyć kotlety i smażyć na średnim ogniu 3-4 minuty do zrumienienia. Odwrócić na drugą stronę i smażyć kolejne 2-3 minuty. Obracać mięso co około 2 minuty, aż obie strony będą dobrze obsmażone, łącznie około 10-12 minut.
Pysznie smakują z pieczonymi ziemniakami i młodą kapustą.