Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlet schabowy nie zawsze musi być w panierce.... Tak przygotowany schab jest delikatny, soczysty w środku i dobrze doprawiony.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2272
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4353
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1279
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 265
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2272
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4353
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1279
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 265
Składniki
W garnku zagotować 500 ml wody. Dodać sól, cukier, pieprz, jałowiec, tymianek i lekko rozgnieciony czosnek. Zestawić z ognia, wystudzić.
Do zalewy włożyć kotlety, przykryć, wstawić do lodówki na 8-12 godzin.
Kotlety wyciągnąć z solanki na około godzinę przed smażeniem, osuszyć.
Na patelni rozgrzać smalec. Położyć kotlety i smażyć na średnim ogniu 3-4 minuty do zrumienienia. Odwrócić na drugą stronę i smażyć kolejne 2-3 minuty. Obracać mięso co około 2 minuty, aż obie strony będą dobrze obsmażone, łącznie około 10-12 minut.
Pysznie smakują z pieczonymi ziemniakami i młodą kapustą.