Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlet schabowy nie zawsze musi być w panierce.... Tak przygotowany schab jest delikatny, soczysty w środku i dobrze doprawiony.
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 19513
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9527
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2088
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4093
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 702
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 356
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 19513
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9527
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2088
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4093
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 702
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 356
Składniki
W garnku zagotować 500 ml wody. Dodać sól, cukier, pieprz, jałowiec, tymianek i lekko rozgnieciony czosnek. Zestawić z ognia, wystudzić.
Do zalewy włożyć kotlety, przykryć, wstawić do lodówki na 8-12 godzin.
Kotlety wyciągnąć z solanki na około godzinę przed smażeniem, osuszyć.
Na patelni rozgrzać smalec. Położyć kotlety i smażyć na średnim ogniu 3-4 minuty do zrumienienia. Odwrócić na drugą stronę i smażyć kolejne 2-3 minuty. Obracać mięso co około 2 minuty, aż obie strony będą dobrze obsmażone, łącznie około 10-12 minut.
Pysznie smakują z pieczonymi ziemniakami i młodą kapustą.