Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlet schabowy nie zawsze musi być w panierce.... Tak przygotowany schab jest delikatny, soczysty w środku i dobrze doprawiony.
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5510
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29861
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 246
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19558
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1109
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5510
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29861
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 246
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19558
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1109
Składniki
W garnku zagotować 500 ml wody. Dodać sól, cukier, pieprz, jałowiec, tymianek i lekko rozgnieciony czosnek. Zestawić z ognia, wystudzić.
Do zalewy włożyć kotlety, przykryć, wstawić do lodówki na 8-12 godzin.
Kotlety wyciągnąć z solanki na około godzinę przed smażeniem, osuszyć.
Na patelni rozgrzać smalec. Położyć kotlety i smażyć na średnim ogniu 3-4 minuty do zrumienienia. Odwrócić na drugą stronę i smażyć kolejne 2-3 minuty. Obracać mięso co około 2 minuty, aż obie strony będą dobrze obsmażone, łącznie około 10-12 minut.
Pysznie smakują z pieczonymi ziemniakami i młodą kapustą.