Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sklepowe wędliny kusza ale już nie zawsze smakują, polecam domowe wyroby.
Puszyste placuszki jogurtowe , bez użycia miksera . Można je zrobić same z do...
Odsłon: 600
Wspaniale przyprawiona jagnięcina, chrupka z zewnątrz a zarazem soczysta! Pom...
Odsłon: 66
Puszyste placuszki jogurtowe , bez użycia miksera . Można je zrobić same z do...
Odsłon: 600
Wspaniale przyprawiona jagnięcina, chrupka z zewnątrz a zarazem soczysta! Pom...
Odsłon: 66
Składniki
Udziec pokroiłam w kostkę, dodałam przyprawy, żelatynę i warzywa. Całość wymieszałam.
Luźno ułożyłam w woreczku do szynkowara i do szynkowara. Całość zamknęłam i zostawiłam na noc w lodówce. Następnego dnia wyjęłam godzinę wcześniej i potem wstawiłam szynkowar do garnka z woda na ściereczce. Poziom wody musi odpowiadać poziomowi zawartości szynkowara. Doprowadziłam wodę do 85 C i taka powinna już zostać. I od tego czasu zaczęłam liczyć czas. Wystarczy 2,5 h ale wole trzymać 3. Potem wyjęłam szynkowar, schłodziłam go i schowałam do lodówki na noc.
Szynkowar polałam ciepłą wodą z kranu- wtedy zawartość łatwiej wychodzi.
Smacznego :)
Przepisy Wędliny
Wędliny
Pieczony boczek
Wędliny
Mini kiełbaski wędzone w żurku wielkanocnym
Wędliny
Pyszna domowa szynka z wędzarni
Wędliny
Pieczeń z szynki wieprzowej
Pieczony boczek
Pieczony boczek to jedno z tych dań, które zawsze cieszą podniebienie i zadow...
Odsłon: 210
Mini kiełbaski wędzone w żurku wielkanocnym
Wielkanoc to najważniejsze święta w tradycji chrześcijańskiej. O ich niezwykł...
Odsłon: 41