Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sklepowe wędliny kusza ale już nie zawsze smakują, polecam domowe wyroby.
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15515
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15515
Składniki
Udziec pokroiłam w kostkę, dodałam przyprawy, żelatynę i warzywa. Całość wymieszałam.
Luźno ułożyłam w woreczku do szynkowara i do szynkowara. Całość zamknęłam i zostawiłam na noc w lodówce. Następnego dnia wyjęłam godzinę wcześniej i potem wstawiłam szynkowar do garnka z woda na ściereczce. Poziom wody musi odpowiadać poziomowi zawartości szynkowara. Doprowadziłam wodę do 85 C i taka powinna już zostać. I od tego czasu zaczęłam liczyć czas. Wystarczy 2,5 h ale wole trzymać 3. Potem wyjęłam szynkowar, schłodziłam go i schowałam do lodówki na noc.
Szynkowar polałam ciepłą wodą z kranu- wtedy zawartość łatwiej wychodzi.
Smacznego :)