Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sklepowe wędliny kusza ale już nie zawsze smakują, polecam domowe wyroby.
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3175
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 111
Przepis dnia
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 3797
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1304
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3175
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 111
Przepis dnia
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 3797
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1304
Składniki
Udziec pokroiłam w kostkę, dodałam przyprawy, żelatynę i warzywa. Całość wymieszałam.
Luźno ułożyłam w woreczku do szynkowara i do szynkowara. Całość zamknęłam i zostawiłam na noc w lodówce. Następnego dnia wyjęłam godzinę wcześniej i potem wstawiłam szynkowar do garnka z woda na ściereczce. Poziom wody musi odpowiadać poziomowi zawartości szynkowara. Doprowadziłam wodę do 85 C i taka powinna już zostać. I od tego czasu zaczęłam liczyć czas. Wystarczy 2,5 h ale wole trzymać 3. Potem wyjęłam szynkowar, schłodziłam go i schowałam do lodówki na noc.
Szynkowar polałam ciepłą wodą z kranu- wtedy zawartość łatwiej wychodzi.
Smacznego :)