Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Jarski pasztet z soczewicy"
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 41
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 49
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2736
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 188
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 134
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 41
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 49
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2736
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 188
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 134
Składniki
Namoczoną wcześniej i przepłukaną soczewicę ugotuj w osolonym wrzątku.
Do drugiego garnka włóż obraną marchew i selera. Zalej wodą, dorzuć ziele angielskie, liście laurowe i wsyp sól oraz pieprz.
Warzywa ugotuj na miękko, zmiel w maszynce razem z podsmażonymi na oleju pieczarkami z szalotką i czosnkiem.
wymieszaj z soczewicą, jajkami i przyprawami.
Włóż masę do foremki keksowej, po czym wstaw na ok. 20 minut do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Czas: 60 min, 1 porcja = 220 kcalŹródło: Kurier TV