Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam kalafiora pod kazda postacia- zapiekany, gotowany, w salatkach. Moja najnowsza propozycja to kalafior zapiekany z szynka, w zalewie z mleka i jaj- zdrowe, pyszne i przesmaczne! Przepis pochodzi ze strony coolinarika.com z moimi drobnymi zmianami.
Karkówka po cygańsku to hit Internetu! To niezwykle bogate danie jednogarnkow...
Odsłon: 20599
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 2291
Nalewka mandarynkowa pięknie pachnie i ma cudny kolor. Jest orzeźwiająca i ar...
Odsłon: 46
Karkówka po cygańsku to hit Internetu! To niezwykle bogate danie jednogarnkow...
Odsłon: 20599
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 2291
Nalewka mandarynkowa pięknie pachnie i ma cudny kolor. Jest orzeźwiająca i ar...
Odsłon: 46
Składniki
Kalafior oczyscic, pokroic na mniejsze rozyczki, umyc. Gotowac go we wrzacej wodzie 3 minuty- po tym czasie odcedzic i wystudzic. Forme zaroodporna wysmarowac maslem (u mnie okragla, srednica 24 cm). Jajka ubic w misce, dodac przyprawy, koperek i mleko, polaczyc. Plastry szynki pokroic w paseczki. Polowe kalafiora wylozyc do natluszczonej formy, posypac polowa szynki. Na to wylozyc pozostala czesc kalafiora, posypac szynka. Calosc rownomiernie zalac jajkami ubitymi z mlekiem. Piec ok 40 minut w temperaturze 160 stopni.