Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapitalne w smaku.
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 229
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 365
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 229
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 365
Składniki
Marynata: cukier, imbir, przyprawa chińska, sos sojowy, wino, sos ostrygowy i olej sezamowy dokładnie wymieszać w głębokim naczyniu. Dodać laskę cynamonu. Odstawić.
Mięso ułożyć w szklanym lub porcelanowym naczyniu, zalać marynatą i wymieszać. Wstawić do lodówki na 2 godziny lub na całą noc. Podgrzać piekarnik do temperatury 220°C.
Mięso odsączyć, marynatę zachować. Następnie mięso ułożyć w naczyniu do pieczenia. Piec bez przykrycia 25-30 minut, polewając od czasu do czasu marynatą. Następnie przykryć luźno folią aluminiową i pozostawić w wyłączonym piekarniku na 10 minut. W oddzielnym naczyniu do pieczenia ułożyć cebulę i czerwoną paprykę. Piec 5 minut, aż warzywa zmiękną.
Wszystkie składniki sosu do polania włożyć do głębokiego słoika, dodać 1/2 łyżeczki oleju sezamowego, zamknąć i potrząsając, dokładnie wymieszać
Półmisek wyłożyć liśćmi sałaty, ułożyć na nich mięso, obok cebulę i paprykę, skropić sosem. Podawać z makaronem lub ryżem.