Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny pomysł na przyrządzenie schabu by uniknąć na talerzu tradycyjnego kotleta w panierce:) Tym razem jest to schab w sosie z dodatkiem wędzonej papryki, która nadaje potrawom smaku charakterystycznego dla paprykowych chipsów.
Polecam. Doskonale pasuje na święta, na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 210
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 389
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 810
Polecam. Doskonale pasuje na święta, na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 210
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 389
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 810
Składniki
Schab kroimy w plastry a następnie w paski. Dodajemy jogurt naturalny, paprykę, curry, sól, pieprz i wszystko dokładnie mieszamy. Odstawiamy na 2 godziny do lodówki.
Schab wyciągamy widelcem z marynaty, dzięki czemu jej nadmiar pozostanie w misce. Podsmażamy na rozgrzanym oleju, dusimy około 20 minut.
Po tym czasie dodajemy przecier, czosnek. Dusimy jeszcze około 15 minut, przyprawiamy do smaku. Wyłączamy ogień i dodajemy śmietankę.