Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kaszanka zapiekana w tortilli to pyszny pomysł na przekąskę albo nawet na obiad. Tak nietypowe podanie naszej polskiej kaszanki w meksykańskim placku. Miałam gotowe placki tortilli i takich też użyłam. To jest pomysł na ekspresowy obiad chociażby po pracy. Taką tortillę a’la quesadilla można podać z ogórkiem konserwowym. Podałam tu składniki na 1 porcję. Miałam jedną małą kiszkę kaszanki i dwa placki tortilli, jeśli potrzebujecie ich więcej to wystarczy zwiększyć ilość składników proporcjonalnie.
Polecam.
Odsłon: 291
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 275
W weekend nie musimy chleba jeść, polecam cieplutkie, chrupiące bułeczki.
Odsłon: 132
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 119
Polecam.
Odsłon: 291
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 275
W weekend nie musimy chleba jeść, polecam cieplutkie, chrupiące bułeczki.
Odsłon: 132
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 119
Składniki
Miałam gotowe placki tortilli. Zrumieniłam je delikatnie z jednej i drugiej strony. Na patelni rozpuściłam 1 łyżeczkę masła i dodałam pokrojoną w kostkę cebulkę. Zeszkliłam. Dodałam następnie kaszankę. Wszystko usmażyłam i zdjęłam z patelni. Na tej samej patelni na odrobinie masła zrumieniłam pieczarki. Na rozgrzanej patelni położyłam jeden placek tortilli i posypałam go łyżką sera żółtego, na to wyłożyłam kaszankę. Wyłożyłam na całość pieczarki i posypałam żółtym serem. Przykryłam drugim plackiem i przycisnęłam talerzykiem by podczas smażenia wszystko dobrze się połączyło i skleiło. Przekręciłam na drugą stronę i powtórzyłam czynność z talerzykiem. Zdjęłam z patelni i dałam chwilkę odpocząć, by farsz troszkę ostygł. Pokroiłam