Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiełbasa drwala zrobiona jest z tłustszego mięsa z szynki wieprzowej. Jako przyprawy dodałam specjalną przyprawę do kiełbasy drwala z niedźwiedzim czosnkiem. Jeżeli nie masz wędzarni, to zrób kiełbasę z piekarnika, jest również dobra i smakowita.
maszynka do mielenia mięsa, nóż, nadziewarka do kiełbas
Domowe ciasteczka nie mają sobie równych. Może nie są tak równe i idealne jak...
Odsłon: 144
Ciepły biszkoptowy omlet uprzejmni kolację z rodziną lub przyjaciółmi. Jego p...
Odsłon: 2028
Domowe ciasteczka nie mają sobie równych. Może nie są tak równe i idealne jak...
Odsłon: 144
Ciepły biszkoptowy omlet uprzejmni kolację z rodziną lub przyjaciółmi. Jego p...
Odsłon: 2028
Składniki
Kroimy mięso w kostkę 2x2 cm, mieszamy z peklosolą, a następnie odstawiamy w chłodne miejsce na 24 godz. Po tym czasie dodajemy mieszankę przypraw i dokładnie mieszamy i mielimy mięsa na szarpaku lub sicie 13 mm. Do zmielonego mięsa dodajemy wodę i wyrabiamy do kleistości farszu.
Gotowym farszem nadziewamy we wcześniej wymoczone jelita wieprzowe. Gotową kiełbasę wieszamy na kiju do osadzenia i osuszenia.
Osuszoną i osadzoną kiełbasę pieczemy w piekarniku w temperaturze 90 stopni Celsjusza do osiągnięcia 68-69 stopni Celsjusza wewnątrz kiełbasy . Kiełbasę studzimy powieszoną na kiju.
Ostudzoną kroimy i zajadamy :) Smacznego !!!