Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na szybki i pożywny obiad.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11767
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1330
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11767
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1330
Składniki
Kiełbaski nacinamy w kratkę bądź paski z obu stron. Posypujemy pieprzem ziołowym oraz ziołami prowansalskimi i skrapiamy sokiem z cytryny.
Ziemniaki obieramy i kroimy na frytki. Posypujemy przyprawą do ziemniaków i odrobiną soli.
Tak przygotowane ziemniaki i kiełbaski wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawimy do piekarnika nagrzanego do 220 stopni (termoobieg) na około 20 minut, aż do zrumienienia. W połowie pieczenia mieszamy frytki, aby ładnie się przypięły z obu stron. Odwracamy również kiełbaski na drugą stronę.
Kapustę pekińską szatkujemy na drobne kawałki. Marchewki obieramy i trzemy na tarce, na grubych oczkach. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Dodajemy pokrojony koperek, sól, pieprz ziołowy, majonez i sok z cytryny. Wszystko dokładnie mieszamy.
Wyciągamy kiełbaski i frytki z piekarnika. Wykładamy na talerz i dodajemy surówkę i podajemy do jedzenia. Życzę Smacznego i zapraszam do zapoznania się z pozostałymi przepisami na moim profilu. ;)