Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiełbasa sucha z piekarnika to idealna przekąska na każdą okazję.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2283
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4374
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1296
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 275
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2283
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4374
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1296
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 275
Składniki
Nawigacja wpisu
Mięso klasy pierwszej pokrój w kostkę do 3 cm.
Mięso klasy drugiej zmiel na sitku 8 mm.
Mięso klasy trzeciej zmiel na sitku 3 mm, posłuży jako klej.
Do mięsa dodaj wszystkie przyprawy.
Masę wyrabiaj dokładnie, dodając powoli wodę.
Napełniaj masą osłonki białkowe, 10 minut wcześniej namoczone w letniej wodzie.
Pamiętaj, aby batony nie były za długie, muszą później swobodnie zwisać w piekarniku przymocowane do siatki.
Gotowe batony włóż do lodówki na 48 godzin.
Po tym czasie kiełbasy zawieś na siatce w piekarniku, by swobodnie zwisały.
Kiełbasę piecz w piekarniku w 90°C przez około 4 godziny. Po ostygnięciu zawieś kiełbasy w przewiewnym miejscu na około 3 dni, by podeschły.