Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kiełbasa w jabłku"
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 154
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 68
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1099
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 154
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 68
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1099
Składniki
50 min • Porcja 270 kcal • Koszt porcji 1,70 zł • Przepis na 4 porcje
Kiełbasę nacinam po obu stronach. Jabłko wydrążam, kroję w plasterki. Pora i cebulę kroję w plasterki.
Warzywa układam na dnie naczynia żaroodpornego, a na wierzchu kiełbasę. Polewam ją połową cydru, posypuję majerankiem. Wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180°C, piekę 30 minut. W połowie pieczenia polewam drugą połowę cydru.
Biała kiełbasa z jabłkami i cydrem jest pyszna! Aleksandra Skarzyńska z LubawyŹródło: Kobieta i życie