Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna kiełbasa zrobiona z mięsa z tylnej golonki i chudego boczku, doprawiona ziołami. Kiełbasa jest idealna do kanapek. Podany przepis jest podany na 1 kilogram kiełbasy.
maszynka do mielenia mięsa, nadziewarka do kiełbas, termometr, większy garnek
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6933
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5212
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2277
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6933
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5212
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2277
Składniki
Mięsa kroimy w kostkę 3x3 cm dodajemy peklosól, mieszamy i umieszczamy w pojemniku, zamykamy pojemnik i wstawiamy do lodówki na 48 godzin. Po czasie peklowania dodajemy wszystkie suche przyprawy, rozdrabniamy na szarpaku i dokładnie wyrabiamy.
Tak wyrobionym farszem napełniamy osłonki, napełnione wieszamy na kiju do osadzenia na 2 godziny.
Po tym czasie parzymy 60 minut w temperaturze 75 stopni Celsjusza do osiągnięcia 68 stopni Celsjusza wewnątrz batonu kiełbasy. Sparzoną kiełbasę studzimy 15 minut w bardzo zimnej wodzie.
Ostudzoną kiełbasę wieszamy ponownie na kilka godzin na kiju. Po tym czasie wkładamy do lodówki.
Smacznego !!!