Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna kiełbasa zrobiona z mięsa z tylnej golonki i chudego boczku, doprawiona ziołami. Kiełbasa jest idealna do kanapek. Podany przepis jest podany na 1 kilogram kiełbasy.
maszynka do mielenia mięsa, nadziewarka do kiełbas, termometr, większy garnek
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 233
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 100
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 30
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 29
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 233
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 100
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 30
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 29
Składniki
Mięsa kroimy w kostkę 3x3 cm dodajemy peklosól, mieszamy i umieszczamy w pojemniku, zamykamy pojemnik i wstawiamy do lodówki na 48 godzin. Po czasie peklowania dodajemy wszystkie suche przyprawy, rozdrabniamy na szarpaku i dokładnie wyrabiamy.
Tak wyrobionym farszem napełniamy osłonki, napełnione wieszamy na kiju do osadzenia na 2 godziny.
Po tym czasie parzymy 60 minut w temperaturze 75 stopni Celsjusza do osiągnięcia 68 stopni Celsjusza wewnątrz batonu kiełbasy. Sparzoną kiełbasę studzimy 15 minut w bardzo zimnej wodzie.
Ostudzoną kiełbasę wieszamy ponownie na kilka godzin na kiju. Po tym czasie wkładamy do lodówki.
Smacznego !!!