Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kiełbasa zapiekana z fasolą"
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3707
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 22
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 135
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 294
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3707
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 22
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 135
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 294
Składniki
Fasolę zalewam zimną wodą i moczę ją przez całą noc. Następnie dodaję listek laurowy oraz ziele angielskie i gotuję na małym ogniu do miękkości (ok.1,5 godz). Ugotowaną solę do smaku i pozostawiam ją w wodzie, w której się gotowała. Kiełbaski nakłuwam, przekładam do garnka, zalewam 2 szkl. wody i dodaję jarzynkę.
Kiełbaski gotuję ok. 15 min na małym ogniu. Następnie wyjmuję je, a do połowy powstałego wywaru dodaję koncentrat pomidorowy, mieszam.
Fasolę odcedzam, przekładam do naczynia żaroodpornego, na wierzchu układam kiełbaski, lekko wciskając je w fasolę. Zalewam pomidorowym wywarem, oprószam tymiankiem i szałwią. Piekę ok. 25 min w temp. 160 st.
Porcja zawiera ok. 490 kcal, porcja kosztuje ok. 2,90 zł, około 140 min.
Znakomitym dodatkiem do dania jest razowe pieczywo.Źródło: Tina