Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Klasyczna rolada schabowa"
Polecam.
Odsłon: 303
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 103
Polecam.
Odsłon: 303
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 103
Składniki
Schab rozkrój, oprósz solą, pieprzem. Odstaw w chłodne miejsce. Polędwiczki pokrój w paski. Przypraw. Cebule zetrzyj na tarce o dużych oczkach, dodaj do mielonego mięsa. Wbij jajko, wsyp bułkę. Wymieszaj, przypraw.
Rozłóż płat mięsa, ułóż posiekaną natkę, plastry sera, mięso mielone, polędwiczki. Zwiń w rulon, obwiąż lnianym sznureczkiem. Przełóż do brytfanki, skrop olejem i podlej wodą. Piecz 1,5 godz. w temperaturze 180°C.
CZAS: około 2 godzinyŹródło: Dobry Tydzień