Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowy deser z galaretką- salceson.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 20573
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8857
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 691
Pyszne medaliony idealne na obiad
Odsłon: 8434
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 20573
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8857
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 691
Pyszne medaliony idealne na obiad
Odsłon: 8434
Składniki
Dzień wcześniej przygotowuję 3 galaretki. Każdą rozpuszczam w gorącej wodzie, w ilości o połowę mniejszej niż na opakowaniu. Zamieszać, rozpuścić i już nie gotować. Przełożyć do płaskiego pojemnika i zostawić do stężenia, najlepiej na całą noc.
Nastepnego dnia galaretki kroimy w równą kosteczkę. Czwartą( zieloną) galaretkę rozpuszczam w szklance wody, schładzam i dodaję śmietankę. Już nie słodzę, ponieważ galaretki są słodkie.
Podłużną foremkę wykładam przeźroczystą folią. Wykładam część pociętej galaretki, wylewam lekko już tężejącą śmietanę i wykładam resztę galaretek. Wyrównuję i wstawiam foremkę do zimnego, najlepiej na noc. Nastepnego dnia wyjmuję deserek z foremki, dzięki folii jest to bardzo łatwe i kroję na kawałki. Gotowe. Smacznego :-)