Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowy deser z galaretką- salceson.
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 1002
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8744
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3135
Polecam.
Odsłon: 1940
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 1002
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8744
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3135
Polecam.
Odsłon: 1940
Składniki
Dzień wcześniej przygotowuję 3 galaretki. Każdą rozpuszczam w gorącej wodzie, w ilości o połowę mniejszej niż na opakowaniu. Zamieszać, rozpuścić i już nie gotować. Przełożyć do płaskiego pojemnika i zostawić do stężenia, najlepiej na całą noc.
Nastepnego dnia galaretki kroimy w równą kosteczkę. Czwartą( zieloną) galaretkę rozpuszczam w szklance wody, schładzam i dodaję śmietankę. Już nie słodzę, ponieważ galaretki są słodkie.
Podłużną foremkę wykładam przeźroczystą folią. Wykładam część pociętej galaretki, wylewam lekko już tężejącą śmietanę i wykładam resztę galaretek. Wyrównuję i wstawiam foremkę do zimnego, najlepiej na noc. Nastepnego dnia wyjmuję deserek z foremki, dzięki folii jest to bardzo łatwe i kroję na kawałki. Gotowe. Smacznego :-)